Over Zorg Enablers

Zelden gingen maatschappelijke ontwikkelingen zo snel. Zij creëren een constant veranderende context waarin nieuwe technologie een prominente plaats inneemt. De groeiende zorgvraag, krapte op de arbeidsmarkt en de veranderende maatschappelijke context en zorgbehoeftes vragen om innovatie, nieuw zorgaanbod en oplossingen. Zo is het borgen van de continuïteit van de zorg door personeelskrapte in sommige regio’s niet langer meer een bedreiging voor de toekomst, maar inmiddels de realiteit. De coronacrisis heeft ons eens te meer bewust gemaakt van de potentie van digitale zorgvernieuwing. Maar waar te beginnen? En hoe versnellen we de opschaling van bewezen effectieve technologische innovaties?

Zorg Enablers is een initiatief van BeBright in samenwerking met verschillende partners het National eHealth Living Lab, Visiom, Ouder Worden 2040 en Movimento. De jaarlijkse publicatie Zorg Enablers wordt sinds 2017 jaarlijks uitgebracht en bundelt de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de zorg uit binnen- én buitenland. Ter inspiratie, maar ook om samen de vruchten te plukken van nieuwe technologische mogelijkheden en te werken aan een duurzaam zorgsysteem waar kwaliteit en doelmatigheid hand in hand gaan. Zo bieden wij kennis over de technische ontwikkelingen om het innovatievermogen van de zorg te versterken!

Op dit platform bundelen we onder meer alle inzichten uit de verschillende jaargangen van Zorg Enablers, presenteren we binnen- en buitenlandse technologische zorginnovaties in een overzichtelijke database en delen we tips en tricks voor het versterken van het innovatievermogen van uw organisatie. Met als doel hoogwaardige kennis en inzichten te delen en van elkaar te leren, zowel van successen als van (briljante) mislukkingen. Daarmee vergroten we het innovatie- en leervermogen van de zorg en versnellen én bestendigen we de zorgtransformatie. De zesde editie van Zorg Enablers verscheen op 21 mei 2024.

Ons team

Philip Idenburg MSc. MBA
Auteur Zorg Enablers & Managing Partner BeBright
Sjoerd Emonts MSc.
Coördinator/Auteur Zorg Enablers & Adviseur BeBright
Jiska de Wit MSc.
Strateeg Zorg Enablers & Senior Adviseur BeBright
Pita van Arkel
Auteur Zorg Enablers & Zakelijk Directeur BeBright
Marijn Rieter MSc.
Team onderzoek Zorg Enablers & Adviseur BeBright

INITIATIEFNEMER

BeBright is een strategie- en innovatiebureau voor de gezondheidszorg en een van de eerste certified social enterprises in Nederland. BeBright wil een impactvolle bijdrage te leveren aan de transformatie van de Nederlandse gezondheidszorg. Onderdeel daarvan is de jaarlijkse publicatie Zorg Enablers: een overzicht van nieuwe en bewezen effectieve eHealth-oplossingen. Ook ondersteunt BeBright zorginstellingen bij de daadwerkelijke implementatie. In Diagnose Transformatie bundelde BeBright eerder al inzichten over de transformatie-opgave van de zorg.